Tiny Houses in Limburg; praktische kennismiddag voor gemeenten

Op donderdag 20 april van 13.00-17.00u organiseert Vereniging Tiny Wonen Limburg een praktische kennismiddag over Tiny Houses in Limburg.

Waarom een Kennismiddag over Tiny Houses?

Er bestaat een groeiende vraag naar Tiny Houses: de huisjes passen goed binnen de duurzaamheidsgedachte; ze sluiten aan bij de demografische veranderingen; en ze kunnen een bijdrage leveren aan het terugdringen van de woningnood.

Het daadwerkelijk faciliteren van deze nieuwe woonvorm en het ruimtelijk realiseren van Tiny Houses levert echter een hoop vragen op. Veel gemeenten willen wel Tiny Houses in hun gemeente, maar hoe pakken ze dat aan?

Het reeds bestaande Tiny House project in Kerkrade en het toekomstige Tiny House project in Beekdaelen zijn 2 mooie en zeer verschillende voorbeelden die tonen welke mogelijkheden er zijn. Naast deze praktijkvoorbeelden wordt er een hoop kennis en informatie gedeeld door Tiny House pionier Marjolein Jonker van Marjolein in het klein en door Marjolein Berghuis van Nieman Raadgevende Ingenieurs. Alle kennis, tips en inzichten die worden gedeeld kunnen direct door de deelnemers worden toegepast in hun eigen gemeenten. Kortom, het belooft een interessante, waardevolle en praktische middag te worden.
Bovendien krijgen deelnemers de kans om het eerste en – tot nog toe enige – Tiny House project in Limburg, te weten in Kerkrade, te bezoeken.

Voor wie is deze Kennismiddag over Tiny Houses in Limburg bedoeld?

Deze middag wordt speciaal georganiseerd voor wethouders, beleidsmakers, juristen en projectleiders Ruimtelijke Ordening/Wonen en vergunningverleners van gemeenten en provincies.
De deelnemers ontvangen in de week van maandag 13 februari een uitnodiging met een link om zich aan te melden.

Het (voorlopige) programma

  • 13.00 opening door Ginny Mulders, voorzitter Vereniging Tiny Wonen Limburg
  • 13.10 – Inzicht in de Tiny House beweging in Nederland inclusief knelpunten en succesfactoren – Mw. Marjolein Jonker van Marjolein in het klein
  • 14.00 – Handreiking Tiny Houses; de technische bouweisen – Mw. Marjolein Berghuis van Nieman Raadgevende Ingenieurs
  • 14.30 – Bezoek aan het Pilot-project Tiny Houses Carisborg in Kerkrade
  • 16.00 – Gemeente Kerkrade: Pilot-project Tiny Houses Carisborg – Dhr. Tim Weijers, wethouder gemeente Kerkrade, Dhr. Marco Theunissen, projectleider gemeente Kerkrade
  • 16.20 – Gemeente Beekdaelen: Project Tiny House Beekdaelen, Op de Bies te Schimmert – Dhr. Henk Reijnders, wethouder gemeente Beekdaelen, Dhr. Jeffrey Bindels, projectleider gemeente Beekdaelen.
  • 16.45 – Vragen aan en discussie met beide wethouders en projectleiders
  • 17.00 – Afsluiting

Oproep aan onze leden: zorg dat ‘jouw’ gemeente zich aanmeldt!

Jij kunt ons helpen om zoveel mogelijk Limburgse gemeenten aan dit waardevolle evenement te laten deelnemen door jouw contacten binnen ‘jóuw’ gemeente te attenderen op deze Kennismiddag.

Velen van jullie hebben contact met een beleidsmedewerker Wonen en/of Ruimtelijke Ordening en/of kennen zelfs de wethouder van deze portefeuille(s). Enthousiasmeer en motiveer ze om zich aan te melden.
Immers, het doel van deze middag is om meer – of beter: zoveel mogelijk – gemeenten ertoe te bewegen Tiny House projecten te starten.

Wij geloven dat we een ijzersterk programma in elkaar hebben gezet, met interessante sprekers en een werkbezoek aan een Tiny House project. Wat we nu nog nodig hebben is een hele grote opkomst van Limburgse wethouders, beleidsmakers, en projectleiders die de kennis die ze op 20 april krijgen daadwerkelijk in de praktijk gaan brengen!
Help ons om deze dag tot een groot succes te maken en gebruik je contacten binnen de gemeenten.
Alvast duizendmaal dank!

TINY HOUSES KERKRADE (1)

We staan er! Eindelijk!

Vijf tiny houses staan op het voormalig hockeyterrein in Kerkrade.

Ruim 1,5 jaar hebben we intensief met de gemeente Kerkade samengewerkt om dit project te realiseren. De komende weken een korte terugblik …

In eerste instantie gaat alle lof naar het voormalige bestuur dat de eerste contacten heeft gelegd met de gemeente. Toentertijd reageerde de gemeente al positief, maar omdat er geen plek was voor de tiny houses kon men simpelweg niet verder.

Het begin van het tiny house project

Begin 2021 meldde de gemeente zich terug bij onze vereniging met het goede nieuws dat men het aandurfde een tiny house project van minimaal 5 jaar te realiseren én men had een plek in gedachten. De gemeente had er zelf al goed over nagedacht en duidelijke voorwaarden gesteld, waaronder:

– maximaal 5 huisjes met een afmeting van maximaal 50m2

– aangesloten op nutsvoorzieningen

– het gebied zou open en toegankelijk blijven voor omwonenden en wandelaars

Onze vereniging stuurde een aankondiging naar de leden, er werd een groepje gevormd, er kwam een projectgroep die de contacten onderhield met de gemeente, en we gingen aan de slag…

Bewonersgroep: met elkaar en met de gemeente op ontdekking…

De toekomstige bewonersgroep kwam 2x per maand samen (vaak online vanwege corona) en enkele afgevaardigden van deze groep kwam 1x per maand samen (ook online) met de projectleider van de gemeente.

Er moest een hele hoop gebeuren!

Denk hierbij aan praktische zaken zoals het terrein ‘bouwrijp’ maken. Denk aan juridische zaken zoals de vergunningsaanvraag en het oprichten van onze eigen bewonersvereniging. Denk aan persoonlijke zaken zoals het verkopen van het eigen huis, het (laten) bouwen van het tiny house en het proces van ontspullen etc. Tot slot kun je ook denken aan gemeenschappelijke zaken zoals het ‘worden’ van een groep; elkaar leren kennen, ontdekken hoe een ieder tiny wonen en in een community wonen voor zich ziet.

Het is een ontdekkingstocht voor alle betrokkenen. Natuurlijk zijn er al tiny house projecten in Nederland, maar ieder project is uniek en er bestaat geen uitgestippelde weg van A naar B. Samen met de groep en met de gemeente werken aan een tiny house project vergt een hoop geduld, incasseringsvermogen, flexibiliteit, ruimdenkendheid, tijd, energie en vertrouwen in jezelf en elkaar. Het is zeer leerzaam, niet altijd even leuk, maar absoluut waardevol!

De eerste maar niet de enige!

Wij zijn het eerste project in Limburg en we zijn er vast van overtuigd dat wij (en nu durf ik zelfs voor de gemeente Kerkrade te spreken) andere gemeentes en toekomstige bewoners kunnen behoeden voor ‘fouten’ en kunnen helpen met de reeds opgedane kennis en ervaring.

Zodra we hier meer gesetteld zijn en letterlijk en figuurlijk een mooi voorbeeld zijn, worden (wat mij betreft) álle gemeenten in Limburg uitgenodigd om te komen kijken en te leren. Want we zijn dan wel de eerste, maar we blijven zéker niet de enige….!!!!

Tiny House Project Kerkrade van start!

(Facebook post van 13 april 2022)

Het heeft heel wat geduld en flexibiliteit gevergd, en we zijn er nog niet helemaal, maar toch… een héle belangrijke stap is gezet:
Op 23 maart jl. ondertekenden de gemeente Kerkrade en de – speciaal voor dit project opgerichte – bewonersvereniging Carisborg de huurovereenkomst voor 5 jaar!

Hieronder lees je het persbericht van de gemeente Kerkrade over het tiny house project:

“Deze zomer zullen op de plek van de voormalige hockeyvelden in Carisborg, Haanrade, vijf Tiny Houses worden geplaatst. Op woensdag 23 maart tekenden wethouder Tim Weijers (Wonen/Ruimtelijke Ordening) en Sybille Spiekers (Vereniging Tiny Wonen Carisborg) hiervoor een overeenkomst.

Wethouder Weijers: “We experimenteren met de Tiny Houses met een nieuwe vorm van wonen. Hier is duidelijk vraag naar. En door het toevoegen van bewoning zal de leefbaarheid, sociale controle en veiligheid worden vergroot in dit gedeelte van Carisborg.”

Andere vorm van wonen

Tiny Houses bieden een andere vorm van wonen waarbij de bewoners een duurzame leefwijze nastreven en dicht tot de natuur staan.

Mevrouw Spiekers: “Wij zijn ontzettend blij met de aangewezen locatie in een mooi natuurgebied. Wij zullen ons ongetwijfeld snel thuis voelen in Carisborg. Deze pilot benadrukt ons gedachtegoed; klein wonen, groots leven.”

Natuurgebied Carisborg

De pilot met de vijf Tiny Houses draagt bij aan de opwaardering van het natuurgebied Carisborg. Aangrenzend aan het gebied waar de huisjes komen, is in november 2021 het tweede levensbomenbos en tevens een levensbomenlaan geopend waarbij 188 bomen zijn geadopteerd door inwoners. De aanplant van een derde levensbomenbos op het voormalige hoofdveld van de hockeyclub in het plantseizoen 2022/2023 maakt deze opwaardering compleet.

Betrokkenheid buurtbewoners

Gedurende het gehele planvormingsproces heeft de gemeente Kerkrade de directe omwonenden van het natuurgebied Carisborg nauwlettend op de hoogte gehouden en betrokken. Door deze herinrichting van Carisborg komt de gemeente de omwonenden grotendeels tegemoet; teruggave van de grond aan de natuur.”

fotocredits: gemeente kerkrade >>> https://www.kerkrade.nl/overeenkomst-tiny-houses-carisborg
#huurovereenkomst #gemeentekerkrade #tinyhouse#Kerkrade #haanrade #timweijers #tinyhouse #tinyhouses #tinyhouselife #tinyhouseliving #tinyhousenation #tinyhousecommunity

Podcast over tiny wonen

Luister jij graag naar een podcast?

Een podcast luisteren is een leuke manier om je kennis en informatie te vergroten over tiny house living. Recent zetten we de podcast van @marjoleininhetklein De grote tiny house podcast al in the picture.

Met trots vertellen we je dat er ook iemand in onze eigen vereniging onlangs een podcast is gestart. De ‘ik ga tiny podcast’ van Carla. Hierin vertelt zij over haar weg naar tiny wonen.

Alle twee de podcasts zijn te vinden op spotify!

Dit is de link naar die van onze eigen Carla >>>

Heb jij ook een blog, podcast of iets anders interessants om te delen? Laat het ons dan weten!

#tinywonenlimburg #tinyhousemovement #tinyliving #thow #tinyhouseonwheels #buitenwonen #bewustleven #tinywonennederland #kleinwonen #simpelwonen #buitenwonenbuiten #wonen #wonenindenatuur #puurwonen #wooncommunity #podcast

Tiny house op een trailer of op een dieplader?

Wil jij een tiny house (laten) bouwen op een trailer, op een dieplader of heb je nog een andere suggestie?

(onderstaand bericht is een Facebook post van 25 februari 2022)

Richard en ik hebben in 2018 gekozen voor een tiny house op wielen, dus op een trailer. We hebben hiervoor gekozen omdat we dachten dat dit ons de meeste vrijheid zou geven; dat het gemakkelijk te verplaatsen zou zijn naar iedere plek die we maar wilden.

Nu… nadat we een aantal jaar in ons huisje wonen, realiseren we ons dat we helemaal niet de intentie hebben om ons huis telkens te verplaatsen. Nee, we kijken juist enorm uit naar een permanente plek.

De vrijheid waarnaar we op zoek zijn, zit ‘m niet in de verplaatsbaarheid, maar in het feit dat het huis helemaal is afbetaald en we dus vooral financiële vrijheid hebben.

Met andere woorden: zodra ons huisje op een vaste plek staat, en we dus niet meer elk jaar de onzekerheid hebben of we wel of niet mogen blijven, dan zijn wij vrij om te gaan en staan waar we willen. Dan zouden we weer eens op een (langere) reis kunnen gaan. Dat is (voor ons althans) vrijheid!

Als ik nog een keer zou mogen kiezen, dan zou ik misschien niet weer kiezen voor een huisje op een trailer omdat ik dan in elk geval niet gebonden ben aan de breedte van 2.55mtr. Het is prima te doen, hoor. We wonen er naar alle tevredenheid al ruim 4 jaar, maar soms zou ik wel willen dat het huis iets breder was. 3 meter zou al voldoende zijn.

Wat zijn jouw overwegingen om op een trailer, dieplader of anders te (laten) bouwen?

Tiny house bouwer die zelf ook tiny woont

Deze tiny house bouwer woont zelf ook klein.

In één van de podcasts van Marjolein in het Klein wordt Erik Poldervaart geïnterviewd die zelf ook tiny woont. Een mooi verhaal over het waarom ze tiny wonen en wat dit teweeg gebracht heeft in het leven van hem en zijn gezin.

Luister deze podcast op spotify: De grote tiny house podcast aflevering S02E02

https://www.marjoleininhetklein.com/de-grote-tiny-house-podcast/

#tinywonenlimburg #tinyhousemovement #tinyliving #thow #tinyhouseonwheels #buitenwonen #bewustleven #tinywonennederland #kleinwonen #simpelwonen #buitenwonenbuiten #wonen #wonenindenatuur #puurwonen #wooncommunity #tinyhousebouwer

fotocredits: https://www.marjoleininhetklein.com/de-grote-tiny-house-podcast/

Tiny wonen: goedkoper maar niet altijd gemakkelijker

(Facebook post op 13 januari 2022)

Een tiny house kost gemiddeld tussen de 40.000,- en 70.000,- euro dit werd geschreven in januari ’22. Inmiddels – 30-11-’22 – liggen de prijzen alweer een stuk hoger). Dat klinkt een stuk aantrekkelijker dan een huis van twee ton of meer. Dit is zeker een reden voor sommige mensen om te gaan kijken naar een tiny house. Ondanks dat de prijs een stuk lager ligt dan bij de gemiddelde woning, komen er wel enkele andere uitdagingen bij…

Een lening voor een tiny house?

Voor een tiny house kun je namelijk geen hypotheek krijgen omdat het roerend goed is. Dit betekent dat de financiering een stuk moeilijker is (maar niet onmogelijk).

De locatie. Waar plaats je een tiny house?

Als je ons al wat langer volgt weet je dat het vinden van een locatie om tiny te wonen niet zo vanzelfsprekend is. Je mag je huisje niet zomaar ergens neerzetten. Het huisje op bouwgrond plaatsen of op een stukje weiland mag ook niet zomaar. Er is dus wel wat werk aan de winkel. Je zult bij gemeentes moeten aankloppen en (nog) niet elke gemeente staat welwillend tegenover (tijdelijke) tiny house projecten. Mocht je geluk hebben en een meewerkende en meedenkende gemeente treffen, dan duurt het alsnog een hele poos (minimaal 1 jaar) voordat alle vergunningen rond zijn.

Tijdelijke plek

Vaak wordt een tiny house locatie voor 5-10 jaar toegestaan en daarna dien je te verhuizen. Voor sommigen geen probleem, maar voor anderen kan dit veel onrust geven.

Zo zie je dat het wonen in een tiny house zijn eigen uitdagingen kent.

Zijn deze uitdagingen voor jou een te grote drempel of ga jij de uitdaging aan?

#tinywonenlimburg #tinyhousemovement #tinyliving #thow #tinyhouseonwheels #buitenwonen #bewustleven #tinywonennederland #kleinwonen #simpelwonen #buitenwonenbuiten #wonen #wonenindenatuur #puurwonen #wooncommunity #goedkoopwonen #eenvoudigwonen #lening #locatie #tijdelijkeplek

fotocredits: @Living Big In A Tiny House

8 oktober ’22: Themabijeenkomst “Tiny House Bouwen & de BENG”

Zelf een Tiny House bouwen én voldoen aan de regelgeving?

Veel leden van Tiny Wonen Limburg zouden graag zelf hun Tiny House bouwen. De één droomt erover, de ander heeft het schetsontwerp reeds gemaakt, en weer een ander is al aan het bouwen.
In welk stadium je ook bent, vroeg of laat krijg je te maken met de geldende regelgeving die helaas niet zo eenvoudig te begrijpen is.

Hoe fijn zou het zijn om van de experts te horen hoe het nou precies zit? Of je nu aan het begin staat van het proces, of er middenin zit, er is altijd ruimte voor wijzigingen en verbeteringen die er op de lange termijn voor zorgen dat jouw huisje de toetsingsmomenten doorstaat.

Themabijeenkomst op zaterdag 8 oktober over Bouwen & de BENG

Om jullie op weg te helpen organiseren we op zaterdag 8 oktober van 10.00 tot 14.00 de Themabijeenkomst “Tiny House Bouwen & de BENG”.

Vier experts komen spreken over o.a. de BENG, het Bouwbesluit, (duurzaam) bouwen, het ontwerp etc. Vóór de middag maken we kennis met 2 adviseurs van Arcadis Nederland B.V. en na de middag mogen we luisteren naar o.a. Patrick Dekker (hij schreef onlangs een gastblog over de BENG voor Marjolein in het klein) van Adek Installatie Advies, en naar Tom van Loon van De Kleine Klussers.

Alle vier de deskundigen laten hun licht schijnen op de huidige regelgeving en de relatie tot tiny houses. Het doel is om de deelnemers te voorzien van praktische handvatten: weten waar je aan toe bent, weten wat je te doen staat; en weten bij wie je indien gewenst terecht kunt voor advies, begeleiding of zelfs een BENG-berekening.

Praktische info en aanmelden voor de Themabijeenkomst

  • Datum: zaterdag 8 oktober ’22
  • Tijd: 10.00 – 14.00u
  • Locatie: ’t Gouden Kwekeriek – hoek Hommelweg / Heidestraat te Susteren.
  • Eigen bijdrage: € 5,- voor leden en € 10,- voor niet leden
  • Koffie, thee, vlaai en lunch zijn inbegrepen
  • Exacte programma: wordt zsm bekend gemaakt
  • Inschrijven: via onderstaande knop
  • LET OP: We sturen je een factuur waarmee je de eigen bijdrage kunt betalen. Om deze reden vragen we in de aanmelding naar je adresgegevens. Deze gegevens gebruiken wij NIET voor andere doeleinden.

Nieuwe naam: Vereniging Tiny Wonen Limburg

Oké, toegegeven: de meeste leden van onze Vereniging wonen momenteel in Zuid-Limburg én zijn al in het bezit van een Tiny House on Wheels, óf zitten in het proces van ontwerp en bouw van zo’n huisje. In dat opzicht was de oude naam: Tiny House Wooncoöperatie Zuid-Limburg, zeer treffend. Echter, niet iedereen die klein en duurzaam wilt wonen heeft de wens om in een typisch Tiny House on Wheels te wonen. Bovendien willen we er ook zijn voor mensen die bijvoorbeeld in Midden- of Noord-Limburg wonen. Vandaar de nieuwe naam: Tiny Wonen Limburg.

Wat bedoelen we met ‘Tiny’?

Als we kijken naar de definitie die Tiny House Nederland hanteert dan zien we:

Een huisje met een maximaal vloeroppervlak van maximaal 50m2 dus. Dat is in principe ook waar wij als Vereniging Tiny Wonen Limburg van uitgaan. Maar… wij vinden dat alles bespreekbaar is zolang het past bij de wensen van onze leden en bij de voorwaarden die een Gemeente stelt. In de praktijk hebben wij nog nooit gehoord van maximale vloeroppervlakken kleiner dan die 50 vierkante meter. Het tegenovergestelde hebben we wel al gezien; plekken waar men een maximum hanteert van 75m2. Als lid van onze Vereniging zit je waarschijnlijk het ‘veiligst’ als je je houdt aan die 50m2. Desondanks zullen we in onderhandelingen met de Gemeente ons uiterste best doen om te beargumenteren dat een iets groter huisje ook toegelaten wordt.

Is een Tiny House per definitie verplaatsbaar?

Zeker niet. Ook nu kijken we even naar de definitie die Tiny House Nederland hanteert:

Als je goed kijkt zie je dat Tiny House Nederland ervan uitgaat dat de verplaatsbare Tiny Houses meestal op wielen staan, maar dus niet altijd. Er is tegenwoordig ontzettend veel mogelijk op het gebied van kleine, duurzame en verplaatsbare huisjes. Even een rondje Googelen en je krijgt zoveel hits dat je al direct door de bomen het bos niet meer ziet.

Tijdelijk versus permanent wonen

Het tweede gedeelte van bovenstaande definitie vinden we méér het benadrukken waard: ‘niet-verplaatsbare huisjes bevinden zich op een locatie waar ze permanent blijven staan’.

Er zijn inderdaad een aantal plekken in Nederland waar wonen in een Tiny House (community) permanent vergund is. De ervaring leert echter dat de meeste Gemeenten een slag om de arm houden en liever eerst toestemming verlenen aan een zogenaamde pilot. Met de huidige wet- en regelgeving is het mogelijk om een pilot te starten voor maximaal 15 jaar. Dat is toch een behoorlijke periode en uiteraard grijpt iedere Tiny House bewoner van zo’n pilot de kans om te laten zien wat de toegevoegde waarde is zodat de pilot na afloop van de 15 jaar alsnog permanent wordt vergund, oftewel dat het bestemmingsplan wordt aangepast.

Als Vereniging Tiny Wonen Limburg hebben we inmiddels de ervaring dat veel Limburgse Gemeenten wat koudwatervrees ervaren bij het plaatsen van Tiny Houses. Om deze reden praten wij tijdens onze onderhandelingen vrijwel altijd over het starten van een pilot. Een tijdelijke situatie dus. Immers, om erachter te komen of Tiny Houses passen binnen het beleid van een Gemeente terwijl er nog geen ervaring of eenduidig beleid is aangaande Tiny Houses, zal een Gemeente toch de sprong in het diepe moeten wagen.
Als Vereniging willen we onze leden adviseren rekening te houden met de tijdelijkheid van Tiny House locaties door ze aan te sporen de keuze te maken voor een verplaatsbaar huis.

Wat zijn verdere eisen aan Tiny Houses?

Als Vereniging Tiny Wonen Limburg stellen we vrijwel geen eisen aan de huisjes. Wel zouden we iedereen adviseren om ofwel een erkende Tiny House bouwer in de arm te nemen, ofwel – in geval van zelfbouw – je goed te informeren over o.a. het Bouwbesluit.

Veel relevante informatie over voorwaarden aan Tiny Houses kun je vinden op o.a. de websites van: Tiny House Nederland, Marjolein in het klein, en Tiny House Academy.

Tijdens gesprekken met Gemeenten benadrukken we uiteraard de voordelen van het realiseren van Tiny House woonlocaties en hoe zo’n woonlocatie kan bijdragen aan het behalen van (lokale) beleidsdoelstellingen op het gebied van volkshuisvesting, duurzaamheid, circulariteit, klimaat, sociale cohesie etc. Des te meer een Gemeente de toegevoegde waarde van een Tiny House locatie onderschrijft, des te groter de kans dat de locatie er daadwerkelijk komt en in dat geval is het natuurlijk prachtig als jouw huisje voldoet aan de geldende regels plus de randvoorwaarden van de Gemeente zodat je van een woonplek verzekerd bent!

Heb je nog vragen of wil je lid worden van onze Vereniging, stuur dan een e-mail naar info@tinyhousezuidlimburg.nl.

Wooncooperatie Tiny House Zuid Limburg is een feit!

Op weg naar een zelforganiserende samenleving!

Vanaf vandaag bestaat wooncooperatie ”Tiny House Zuid Limburg”.

Wij netwerken en zoeken actief naar mogelijkheden in Zuid Limburg om Tiny House dorpjes te realiseren. Alle stappen die hierin gezet kunnen worden binnen de verschillende gemeenten, van plan ontwerp, plan indienen en initiëren worden door ons uitgevoerd.

Wil je ook een plek met je Tiny House en wil je mee helpen? Dat kan!
Stuur een mailtje om je aan te melden als lid naar info@tinyhousezuidlimburg.nl met ook jouw persoonlijke beweegredenen om in een tiny house te wonen. Voor 45 euro per jaar kun je lid worden van Wooncooperatie Tiny House Zuid Limburg. 

Na de inschrijving ontvang je van ons binnen 14 dagen een betaalverzoek. Indien een gemeente toestemming geeft voor het initiëren van het plan kom je na een positief intakegesprek in aanmerking voor een woonplek. Je hebt recht op een plek, op volgorde van inschrijving. Als lid van de wooncooperatie wordt je ook betrokken bij het proces tot en met wonen in een van onze toekomstige Kleine Dorpen!

Welkom en graag tot ziens!

Stefan, Sacha , Debbie, Henriette en Miriam