Media

We doen ons best om opgemerkt te worden in de Provincie (en daarbuiten?). Soms lukt dat en wordt er een nieuwsitem aan tiny housing gewijd. Hier vind je wat leuke links. Voel je vrij om ze te delen op je eigen social media kanalen.

De nieuwste artikelen staan bovenaan. Scroll naar beneden voor meer.

22 september 2021

Op woensdagmiddag 22 september ’21 organiseerde Tiny Wonen Limburg een webinar voor alle 31 gemeenten in Limburg. Het webinar met de titel: “Tiny Houses in uw gemeente; van idee naar realisatie”, had als doel de kloof tussen denken en doen te verkleinen door middel van het delen van succesverhalen van verschillende tiny houses pioniers in Nederland.

Van de 31 gemeenten deden er 16 mee. Daar zijn we best trots op!

Het was een zeer informatieve middag die ook al verschillende staartjes heeft gekregen.
Zo heeft de gemeenteraad van Maastricht de dag na het webinar vragen aan het college van B&W gesteld over o.a. hoe het college aankijkt tegen een tiny house pilot in Maastricht. Daarnaast zijn er binnen de Provincie gesprekken geweest tussen Groen Links en Partij voor de Dieren over hoe de Provincie als aanjager een rol kan spelen in het van de grond krijgen van Tiny House projecten in Limburg.

25 mei 2021

MaatschapWij interviewde Maud, Graat en hun twee dochters Dante en Linde over leven in niet één, maar twee, tiny houses.

13 mei 2021

Naar aanleiding van haar presentatie tijdens de Commissievergadering in de Gemeente Echt-Susteren was de Lokale Omroep Susteren op bezoek bij Ginny Mulders en haar Tiny House. Ze kreeg de kans meer uit te leggen over het initiiatief. Er werd een mooi artikel en een video reportage aan gewijd…

12 mei 2021

Het derde artikel in zeer korte tijd over de tiny house pilot in de Gemeente Beekdaelen. Ditmaal een artikel uit het lokale krantje, Beekdaelen Journaal, De Beekdaeler. Klik op de afbeelding(en) om naar het online artikel te gaan zodat je het kunt delen 😉

6 mei 2021

Naar aanleiding van een eerder artikel in De Limburger inzake de pilot met Tiny Houses in Gemeente Beekdaelen werden 2 van onze leden geïnterviewd over hun drijfveren om klein(er) te gaan wonen. Je kunt op de foto klikken voor de link naar het artikel. Je moet dan wel de app van De Limburger bezitten, anders kun je het volledige artikel helaas niet lezen.

5 mei 2021

Gemeente Beekdaelen startte in 2020 met het maken van beleid voor een pilot Tiny Houses. Inmiddels is de lokatie bekend (Op de Bies in Schimmert) en wil men nog dit jaar van start gaan met een pilot voor 10 huisjes voor een periode van 10 jaar. Nog voordat de 135 mensen die zich in 2020 voor deze pilot hadden aangemeld waren geïnformeerd, stond dit artikel al in de krant. Volgens het artikel ontvangen alle geïnteresseerden in het derde kwartaal van 2021 een mail met een uitleg van alle randvoorwaarden en vervolgens krijgt men de kans zich definitief aan te melden.

Je kunt op de foto klikken voor de link naar het artikel. Je moet dan wel de app van De Limburger bezitten, anders kun je het volledige artikel helaas niet lezen.

2 mei 2021

In deze aflevering van De Grote Tiny House Podcast van Marjolein Jonker en Natasja Oosterloo beluister je direct in het begin de ‘nieuwtjes’ waar het initiatief BeLEEFpark van Ginny Mulders redelijk uitvoerig wordt besproken. Hartelijk bedankt voor deze free publicity lieve Marjolein en Natasja!

21 april 2021

Een journalist van De Limburger nam contact op met Ginny Mulders n.a.v. haar initiatief BeLEEFpark Haverland. Op 10 mei mag ze haar initiatief in de vergadering van de Commissie Omgeving in de Gemeente Echt-Susteren presenteren. Hij wilde alvast een voorproefje … Klik op het artikel voor een vergroting zodat je het beter kunt lezen 😉