Tiny Houses in Limburg; praktische kennismiddag voor gemeenten

Op donderdag 20 april van 13.00-17.00u organiseert Vereniging Tiny Wonen Limburg een praktische kennismiddag over Tiny Houses in Limburg.

Waarom een Kennismiddag over Tiny Houses?

Er bestaat een groeiende vraag naar Tiny Houses: de huisjes passen goed binnen de duurzaamheidsgedachte; ze sluiten aan bij de demografische veranderingen; en ze kunnen een bijdrage leveren aan het terugdringen van de woningnood.

Het daadwerkelijk faciliteren van deze nieuwe woonvorm en het ruimtelijk realiseren van Tiny Houses levert echter een hoop vragen op. Veel gemeenten willen wel Tiny Houses in hun gemeente, maar hoe pakken ze dat aan?

Het reeds bestaande Tiny House project in Kerkrade en het toekomstige Tiny House project in Beekdaelen zijn 2 mooie en zeer verschillende voorbeelden die tonen welke mogelijkheden er zijn. Naast deze praktijkvoorbeelden wordt er een hoop kennis en informatie gedeeld door Tiny House pionier Marjolein Jonker van Marjolein in het klein en door Marjolein Berghuis van Nieman Raadgevende Ingenieurs. Alle kennis, tips en inzichten die worden gedeeld kunnen direct door de deelnemers worden toegepast in hun eigen gemeenten. Kortom, het belooft een interessante, waardevolle en praktische middag te worden.
Bovendien krijgen deelnemers de kans om het eerste en – tot nog toe enige – Tiny House project in Limburg, te weten in Kerkrade, te bezoeken.

Voor wie is deze Kennismiddag over Tiny Houses in Limburg bedoeld?

Deze middag wordt speciaal georganiseerd voor wethouders, beleidsmakers, juristen en projectleiders Ruimtelijke Ordening/Wonen en vergunningverleners van gemeenten en provincies.
De deelnemers ontvangen in de week van maandag 13 februari een uitnodiging met een link om zich aan te melden.

Het (voorlopige) programma

  • 13.00 opening door Ginny Mulders, voorzitter Vereniging Tiny Wonen Limburg
  • 13.10 – Inzicht in de Tiny House beweging in Nederland inclusief knelpunten en succesfactoren – Mw. Marjolein Jonker van Marjolein in het klein
  • 14.00 – Handreiking Tiny Houses; de technische bouweisen – Mw. Marjolein Berghuis van Nieman Raadgevende Ingenieurs
  • 14.30 – Bezoek aan het Pilot-project Tiny Houses Carisborg in Kerkrade
  • 16.00 – Gemeente Kerkrade: Pilot-project Tiny Houses Carisborg – Dhr. Tim Weijers, wethouder gemeente Kerkrade, Dhr. Marco Theunissen, projectleider gemeente Kerkrade
  • 16.20 – Gemeente Beekdaelen: Project Tiny House Beekdaelen, Op de Bies te Schimmert – Dhr. Henk Reijnders, wethouder gemeente Beekdaelen, Dhr. Jeffrey Bindels, projectleider gemeente Beekdaelen.
  • 16.45 – Vragen aan en discussie met beide wethouders en projectleiders
  • 17.00 – Afsluiting

Oproep aan onze leden: zorg dat ‘jouw’ gemeente zich aanmeldt!

Jij kunt ons helpen om zoveel mogelijk Limburgse gemeenten aan dit waardevolle evenement te laten deelnemen door jouw contacten binnen ‘jóuw’ gemeente te attenderen op deze Kennismiddag.

Velen van jullie hebben contact met een beleidsmedewerker Wonen en/of Ruimtelijke Ordening en/of kennen zelfs de wethouder van deze portefeuille(s). Enthousiasmeer en motiveer ze om zich aan te melden.
Immers, het doel van deze middag is om meer – of beter: zoveel mogelijk – gemeenten ertoe te bewegen Tiny House projecten te starten.

Wij geloven dat we een ijzersterk programma in elkaar hebben gezet, met interessante sprekers en een werkbezoek aan een Tiny House project. Wat we nu nog nodig hebben is een hele grote opkomst van Limburgse wethouders, beleidsmakers, en projectleiders die de kennis die ze op 20 april krijgen daadwerkelijk in de praktijk gaan brengen!
Help ons om deze dag tot een groot succes te maken en gebruik je contacten binnen de gemeenten.
Alvast duizendmaal dank!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *