Tiny House Project Kerkrade van start!

(Facebook post van 13 april 2022)

Het heeft heel wat geduld en flexibiliteit gevergd, en we zijn er nog niet helemaal, maar toch… een héle belangrijke stap is gezet:
Op 23 maart jl. ondertekenden de gemeente Kerkrade en de – speciaal voor dit project opgerichte – bewonersvereniging Carisborg de huurovereenkomst voor 5 jaar!

Hieronder lees je het persbericht van de gemeente Kerkrade over het tiny house project:

“Deze zomer zullen op de plek van de voormalige hockeyvelden in Carisborg, Haanrade, vijf Tiny Houses worden geplaatst. Op woensdag 23 maart tekenden wethouder Tim Weijers (Wonen/Ruimtelijke Ordening) en Sybille Spiekers (Vereniging Tiny Wonen Carisborg) hiervoor een overeenkomst.

Wethouder Weijers: “We experimenteren met de Tiny Houses met een nieuwe vorm van wonen. Hier is duidelijk vraag naar. En door het toevoegen van bewoning zal de leefbaarheid, sociale controle en veiligheid worden vergroot in dit gedeelte van Carisborg.”

Andere vorm van wonen

Tiny Houses bieden een andere vorm van wonen waarbij de bewoners een duurzame leefwijze nastreven en dicht tot de natuur staan.

Mevrouw Spiekers: “Wij zijn ontzettend blij met de aangewezen locatie in een mooi natuurgebied. Wij zullen ons ongetwijfeld snel thuis voelen in Carisborg. Deze pilot benadrukt ons gedachtegoed; klein wonen, groots leven.”

Natuurgebied Carisborg

De pilot met de vijf Tiny Houses draagt bij aan de opwaardering van het natuurgebied Carisborg. Aangrenzend aan het gebied waar de huisjes komen, is in november 2021 het tweede levensbomenbos en tevens een levensbomenlaan geopend waarbij 188 bomen zijn geadopteerd door inwoners. De aanplant van een derde levensbomenbos op het voormalige hoofdveld van de hockeyclub in het plantseizoen 2022/2023 maakt deze opwaardering compleet.

Betrokkenheid buurtbewoners

Gedurende het gehele planvormingsproces heeft de gemeente Kerkrade de directe omwonenden van het natuurgebied Carisborg nauwlettend op de hoogte gehouden en betrokken. Door deze herinrichting van Carisborg komt de gemeente de omwonenden grotendeels tegemoet; teruggave van de grond aan de natuur.”

fotocredits: gemeente kerkrade >>> https://www.kerkrade.nl/overeenkomst-tiny-houses-carisborg
#huurovereenkomst #gemeentekerkrade #tinyhouse#Kerkrade #haanrade #timweijers #tinyhouse #tinyhouses #tinyhouselife #tinyhouseliving #tinyhousenation #tinyhousecommunity

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *