Tiny house op een trailer of op een dieplader?

Wil jij een tiny house (laten) bouwen op een trailer, op een dieplader of heb je nog een andere suggestie?

(onderstaand bericht is een Facebook post van 25 februari 2022)

Richard en ik hebben in 2018 gekozen voor een tiny house op wielen, dus op een trailer. We hebben hiervoor gekozen omdat we dachten dat dit ons de meeste vrijheid zou geven; dat het gemakkelijk te verplaatsen zou zijn naar iedere plek die we maar wilden.

Nu… nadat we een aantal jaar in ons huisje wonen, realiseren we ons dat we helemaal niet de intentie hebben om ons huis telkens te verplaatsen. Nee, we kijken juist enorm uit naar een permanente plek.

De vrijheid waarnaar we op zoek zijn, zit ‘m niet in de verplaatsbaarheid, maar in het feit dat het huis helemaal is afbetaald en we dus vooral financiële vrijheid hebben.

Met andere woorden: zodra ons huisje op een vaste plek staat, en we dus niet meer elk jaar de onzekerheid hebben of we wel of niet mogen blijven, dan zijn wij vrij om te gaan en staan waar we willen. Dan zouden we weer eens op een (langere) reis kunnen gaan. Dat is (voor ons althans) vrijheid!

Als ik nog een keer zou mogen kiezen, dan zou ik misschien niet weer kiezen voor een huisje op een trailer omdat ik dan in elk geval niet gebonden ben aan de breedte van 2.55mtr. Het is prima te doen, hoor. We wonen er naar alle tevredenheid al ruim 4 jaar, maar soms zou ik wel willen dat het huis iets breder was. 3 meter zou al voldoende zijn.

Wat zijn jouw overwegingen om op een trailer, dieplader of anders te (laten) bouwen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *