Tiny wonen: goedkoper maar niet altijd gemakkelijker

(Facebook post op 13 januari 2022)

Een tiny house kost gemiddeld tussen de 40.000,- en 70.000,- euro dit werd geschreven in januari ’22. Inmiddels – 30-11-’22 – liggen de prijzen alweer een stuk hoger). Dat klinkt een stuk aantrekkelijker dan een huis van twee ton of meer. Dit is zeker een reden voor sommige mensen om te gaan kijken naar een tiny house. Ondanks dat de prijs een stuk lager ligt dan bij de gemiddelde woning, komen er wel enkele andere uitdagingen bij…

Een lening voor een tiny house?

Voor een tiny house kun je namelijk geen hypotheek krijgen omdat het roerend goed is. Dit betekent dat de financiering een stuk moeilijker is (maar niet onmogelijk).

De locatie. Waar plaats je een tiny house?

Als je ons al wat langer volgt weet je dat het vinden van een locatie om tiny te wonen niet zo vanzelfsprekend is. Je mag je huisje niet zomaar ergens neerzetten. Het huisje op bouwgrond plaatsen of op een stukje weiland mag ook niet zomaar. Er is dus wel wat werk aan de winkel. Je zult bij gemeentes moeten aankloppen en (nog) niet elke gemeente staat welwillend tegenover (tijdelijke) tiny house projecten. Mocht je geluk hebben en een meewerkende en meedenkende gemeente treffen, dan duurt het alsnog een hele poos (minimaal 1 jaar) voordat alle vergunningen rond zijn.

Tijdelijke plek

Vaak wordt een tiny house locatie voor 5-10 jaar toegestaan en daarna dien je te verhuizen. Voor sommigen geen probleem, maar voor anderen kan dit veel onrust geven.

Zo zie je dat het wonen in een tiny house zijn eigen uitdagingen kent.

Zijn deze uitdagingen voor jou een te grote drempel of ga jij de uitdaging aan?

#tinywonenlimburg #tinyhousemovement #tinyliving #thow #tinyhouseonwheels #buitenwonen #bewustleven #tinywonennederland #kleinwonen #simpelwonen #buitenwonenbuiten #wonen #wonenindenatuur #puurwonen #wooncommunity #goedkoopwonen #eenvoudigwonen #lening #locatie #tijdelijkeplek

fotocredits: @Living Big In A Tiny House

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.